tisdag 11 november 2008

Svenska Mästare

Har varit lite inaktiv här ett tag nu och det har sina förklaringar. Som vanligt rör det sig om för mycket jobb och för lite fritid.
Enligt konstens alla regler borde ju hela detta inlägg handla om Kalmar FF och SM-Guldet. Men jag har svårt att sätta ord på hela denna historiska händelse. Jag har inte riktigt hunnit smälta in denna otroliga händelse. Direkt efter matchen i söndags så infann sig på något sätt en tomhet i hela kroppen. När jag vandrade från Örjans Vall längs Nissan in mot stan där vår buss stod och hela Halmstad var fullt med glada Kalmar fans som firade och sjöng. Då gick man liksom i ett glädjerus och bara log. Allt kändes så jävla bra och när vi kom fram till bussen så kändes det lite som att man börjat få in hela händelsen i huvudet. Men när vi korkat upp skumpan och övrigt folk började ströma in till bussen så hann man liksom inte med att ta mer av guldet.
Resan hem blev den lättaste bussresan jag någonsin åkt på. Alla var på ett strålande humör, sjöng och festade.
Vi hade trycktupp en stor banderoll för att håna pisslaget från Växjö. Banderollen innehöll följande text:
"Svenska Mästarna gratulerar Östers IF till en hedrande andraplats i Div 1 Södra"
Och den banderollen var vi ju tvungna att dumpa i Växjö så på vägen hem så stannade vi till i den stora rondellen i Växjö och satte upp den lite fint så alla som kom inifrån stan skulle kunna se den.
När vi närmade oss Kalmar så kom vi ifatt spelarbussen och fick se ett mäktigt spådespel utspela sig. Bussen hade eskort av 2 polisbilar, en ambulans och en brandbil. Alla med blåljusen på och när vi kom fram till Kalmar och körde igenom Karlsrorondellen så stod ett 10-tal lastbilar uppradade vid vägen och tutade och blinkade med helljusen samt fullt med folk och bilar inne vid dämmet. Ur brandbilen hängde brandmän med bengaler. Det var så mäktigt att se och då började man fatta vad fan det var som hade hänt. Kalmar har blivit Svenska Mästare i fotboll 2008.
Så otroligt stort. Helt ofattbart. Festen fortsatte sen på Pipes of Scotland fram till 2 snåret och sen blev det efterfest ute på Ängö fram till tidig måndagsmorgon.
När vi hoppade in i taxin på morgonen för att åka hem till David så spelades FF till tusen på Rix FM. Det är stort.

Idag 2 dagar senare så börjar man komma ner på jorden igen men jag tror fortfarande inte jag har fattat till 100% hur jävla stort de här är.

Kan bara tacka Nanne och spelarna för en underbar säsong.

Inga kommentarer: