lördag 2 februari 2008

Hemma igen...

...från ett blåsigt men soligt Fredriksskans. Det var grymt kallt att stå där. I första halvlek stod vi uppe på läktaren (sek. G) och kollade. Men ser bäst därifrån men det blåser ju som mest där me så i andra stod vi i lä brevid huvudläktaren. Man såg inte lika bra där men det var istortsett vindstilla iaf.

Matchen då. Första halvlek såg inte alls bra ut. Jag tycker hela laget agerade stelt och ringrostigt. Ingen vågade ta beslut kändes de som. Petter kändes slö i målet och tog inga riktiga beslut. Halvleken slutade med 0-2 och Petter får iaf ta på sig ett av målen. Kalmar hade ett par chanser blandannat så hade Lasse två väldigt fina chanser, ett mål borde det kommit iaf.
Till andra halvlek så byttes istorsett hela laget ut. Kvar var väl Rydström, Lantz och Sorin om jag inte minns helt fel. Nu blev det mer fart i laget och spelet funkade mycket bättre. Kalmar ägde istortsett hela andra halvlek. Dom hade nästan för bra tryck i början. Det kändes som att Mjällby var så tillbaka pressade att det blev för kompakt på deras planhalva. Vi kom liksom inte igenom riktigt. Men sen lossnade det och Ingelsten sätter enkelt 1-2 i öppet mål efter ett ruggigt fint framspel av Robin Östlind. Sen lossnade det lite och matchen slutade 3-2 efter mål av Viktor Elm och Östlind.

Den stora överraskningen i matchen är helt klart Östlind. Grymt kul å se hans sinne för spelet, hans fart och kämparvilja.
I övrigt var det svårt att göra så mycket individuella bedömningar. Det var mycket nya spelare och den hårda blåsten gjorde det jobbigt att vara fokuserad. Men Rydstöm gjorde som vanligt en stabil insats på mitten och att Eka var enda spelaren på planen som hade shorts utan underställ var ju ett bevis på hans hårdhet.

Det var iaf kul att se laget spela igen. Det kommer bli tuff konkurens om platserna i laget iår. Vilket jag tror är mycket bra. Detta kan sluta bra om allt funkar.